|
||||||||||
Kotlety schabowe z grilla z fetąKrótki opis potrawyPycha potrawaPotrzebne składniki grube kotlety schabowe - 4 szt. ser feta - 8 dag czosnek - 2 majeranek i tymianek - 2 łyżka(i) ocet winny - 1 łyżka(i) oliwa - 6 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Robimy marynatę. Czosnek obieramy, miażdżymy i mieszamy z oliwą, octem winnym, majerankiem i tymiankiem; przyprawiamy solą i pieprzem. Ser kroimy w słupki. Kotlety myjemy, osuszamy, nacinamy w nich kieszonki, wypełniamy je serem i spinamy wykałaczkami. Smarujemy z dwóch stron marynatą i odstawiamy na min. 2 godz. do lodówki. Pieczemy na grillu po 5 min z każdej strony. Podajemy z sałatą masłową ze świeżym ogórkiem i winegretem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|