|
||||||||||
Ciasto jabłkoweKrótki opis potrawymniamPotrzebne składniki mąka - 1 szkl. cukier puder - 1 szkl. kasza manna - 1 szkl. jabłka - 1-2 kg proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) cukier waniliowy margaryna - 0,5 kostka(i) Etapy przyrządzania1
Wymieszać sypkie produkty razem, podzielić na trzy części. Jabłka zetrzeć na tartce z dużymi oczkami. Na dno tortownicy wsypać pierwszą warstwę produktów sypkich,a na nią jabłek. Ułożyć w ten sposób resztę produktów. Wierzch obsypać startą na tarce lub pokrojoną w cienkie plasterki margarynę. Piec około godziny do momentu zrumienienia się górnej warstwy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|