|
||||||||||
Pomidory nadziewaneKrótki opis potrawypyszne daniePotrzebne składniki pomidory - 6 szt. ugotowany długoziarnisty ryż - 1 i 1/2 szkl. posiekana bazylia - 2 łyżka(i) oliwa z oliwek - 1/4 szkl. posiekane filety anchois - 4 szt. zmiażdżone ząbki czosnku - 2 szt. cukier,sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Odciąć górną część pomidorów i odłożyć na bok.Lyżeczką wybrać miąższ i zostawić grube ścianki.Miąższ posiekać,wymieszać z resztą składników,doprawiając solą i pieprzem.Pomidory włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwą ,nadziać ryżem wymieszanym z filetami anchois,czosnkiem,bazylią,pieprzem i cukrem.Przykryć odciętymi wcześniej górnymi częściami pomidorów.Piec 15 minut,polewając od czasu do czasu wypływającym sokiem.
Jak podawać?na ciepło lub letnie Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|