|
||||||||||
Zupa z soczewicąKrótki opis potrawywszyscy znamy soczewicę, a przynajmniej o niej słyszeliśmy, ale czy potrafimy coś z niej przygotować, ja proponuję zupę z soczewicy, szybkie przygotow...Potrzebne składniki * 2 kostki rosołu królewskiego WINIARY, 400 g filetów drobiowych, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 por, ząbek czosnku 200 g soczewicy konserwowanej, 1 czerwona papryka 1 łyzka soku z cytryny, pieprz cayenne, imbir Etapy przyrządzania1
Rosół królewski przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Por i paprykę oczyścić, pokroić. Czosnek rozdrobnić. Por i czosnek podsmażyć na 1 łyżce oliwy. Dodać do rosołu. Gotować 15 minut. Filety drobiowe pokroić w paski, podsmażyć na pozostałej oliwie. Zupę połączyć z mięsem, soczewicą i papryką. Gotować 5 minut. Doprawić imbirem, sokiem z cytryny i pieprzem cayenne.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|