|
||||||||||
Sałatka z serem fetą i bekonemKrótki opis potrawyekka sałatka na każdą okazję, tradycyjna grecka feta w połączeniu z bekonem, smakuje dobrze, a wygląda jeszcze lepiej, polecamPotrzebne składniki 2 puszki czerwonej fasoli po 400 g 100 g bekonu 1 pęczek dymki 150 g sera feta lub solan 3 -4 gałązki natki 3 łyżki octu z jabłek sól, pieprz 1/2 szklanki soku z jabłek Etapy przyrządzania1
Fasolę odcedzić, opłukać, osączyć. Bekon lub boczek pokroić w paski, wrzucić na patelnię, obsmażyć. Wyjąć, osączyć z tłuszczu. Dymki oczyścić, opłukać, pokroić, wrzucić na tę sama patelnię, zeszklić, wyjąć. Natkę umyć, poobrywać listki. Ser pokroić w kostkę. Do tłuszczu na patelni wlać ocet i sok, zagotować, przyprawić solą, pieprzem. Fasolę, bekon, cebulę i ser przełożyć do salaterki, zalać sosem, wymieszać. Ozdobić natką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|