Pleśniak ze śliwkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: amif
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

może nazwa nie brzmi najlepiej, ale to po prostu pyszne ciasto ze śliwkami, zachwyci każdego gościa, wystarczą owoce z kompotu i juz masz pyszne ciasto

Potrzebne składniki

• 3 łyżeczki budyniu bananowego,
• 1 cukier waniliowy,
• 3 szkl. mąki pszennej,
• 1 kostka margaryny,
• 1 szkl. cukru,
• 5 żółtek (białka na pianę)
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
• śliwki węgierki z kompotu

Etapy przyrządzania

1
Z mąki, margaryny, ½ szkl. cukru, cukru waniliowego, proszku do pieczenia i żółtek zagnieść kruche ciasto i zamrozić. Białka ubić na pianę, dodać cukier i ubijać jeszcze chwilę, na koniec dodać proszek budyniowy. Śliwki odsączyć z kompotu. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną zetrzeć na tarce o grubych oczkach na wysmarowaną blachę, na nią wyłożyć śliwki, zetrzeć troche ciasta, wyłożyć pianę i na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Wstawić do nagrzanego do 180stopni piekarnika i piec 50 minut. Po upieczeniu polukrować lub posypać cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: amif
amif
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (25)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher