|
||||||||||
Awokado faszerowane tuńczykiemKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki awokado - 5 szt. tuńczyk w sosie - 2 puszka(i) majonez - kilka łyżka(i) kapary - 4 łyżka(i) sok z cytryny - 1 op. sól, pieprz - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Rybę osaczyć z zalewy, przełożyć na talerz, rozdrobnić widelcem, dodać kapary lub obrane i pokrojone w bardzo drobną kostkę ogórki. Wymieszać z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i, jeśli trzeba, solą. Umyte i osuszone owoce prze-kroić wzdłuż na połówki, usunąć pestki, a miąższ skropić sokiem z cytryny. Wgłębienia po pestkach wnapełnić farszem. Ułożyć połówki owoców na półmisku, udekorować listkami pietruszki.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|