|
||||||||||
Barszcz z klopsikamiKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki żeberko wołowe - 80 dag sól, pieprz - 1 szczypta(y) cebula - 2 szt. jajko - 1 szt. liśc laurowy - 1 szt. pieprz - 8 szt. kapusta włoska - 50 dag burak - 40 dag fasola biała z puszki - 425 ml mięso mielone - 30 dag bułka tarta - 3 łyżka(i) papryka słodka - 1 szt. olej - 2 łyżka(i) pieczywo tostowe - 2 szt. natka pietruszki pęczek - 1/2 szt. Etapy przyrządzania1
Mięso umyć, zalać 2 litrami osolonej wody. Dodać posiekaną cebulkę, listek laurowy i ziarenka pieprzu, przykryć, gotować 2 godziny. Kapustę oczyścić. Liście pokroić w paski, umyć. Buraki obrać, pokroić w kostkę. Fasolkę osaczyć, przełożyć z burakami i kapustą do mięsa 15 minut przed końcem gotowania. Mięso zagnieść z jajkiem i tartą bułką. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Uformować klopsiki, smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu zrumienić pokruszony chlebek, posypać papryką i posiekaną natką. Mięso wyjąć, drobno pokroić, przełożyć z klopsikami do zupy. Przyprawić, posypać chlebkiem.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|