|
||||||||||
Biszkopt z makiemKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki jajko - 4 szt. cukier - 1 szkl. olej - 4 łyżka(i) mąka - 1 szkl. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) mak - 1 1/2 szkl. jajko - 3 szt. mąka ziemniaczana - 3 łyżka(i) cukier - 3/4 szkl. margaryna - 1 kostka(i) aromat migdałowy - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Białko ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, mąkę, oliwę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać, włożyć do tortownicy i piec ok. 30 min.
Masa:
Mak zalać wrzącą wodą. Po 20 min. zagotować i odstawić na wystygnięcie. Odcedzić, dwa razy zemleć przez maszynkę i połączyć z jajami, mąką oraz aromatem. Zagotować margarynę i nie zdejmując z ognia, dodawać masę. Gęstniejącą gorącą masą przełożyć przekrojone ciasto.
Polać polewą.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|