|
||||||||||
Cannelloni z mięsemKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki bułka - 1 szt. marchew - 3 szt. cebula - 2 szt. mięso mielone - 50 dag jajko - 1 szt. papryka - 1/2 łyżeczka(i) cannelloni - 1 op. czosnek - 2 oliwa - 3 łyżka(i) pomidor - 1 puszka(i) przyprawy mrożone ziola włoskie - 1 szt. bulion - 2 łyżeczka(i) masło - 1 łyżka(i) mąka - 1 łyżka(i) mleko - 1 szkl. bulion mięsno-warzywny - 1 szkl. gałka muszkatołowa - 1 szt. ser gouda - 10 dag ser mozzarella - 12 dag sól, pieprz - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Bułkę namocz. Marchewki pokrój w kosteczkę, gotuj 5 min w osolonej wodzie, odcedź. Odciśniątą bułkę wymieszaj z 1 posiekaną cebulą, mięsem, jajkiem, papryką. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj marchewkę. Farszem nadziej cannelloni. Resztę cebuli i czosnek zeszklij na oliwie. Dodaj ozdrobnione pomidory z zalewą. Przypraw ziołami, solą i pieprzem. Gotuj 5 min. Sos wlej do formy żaroodpornej. Ułóż cannelloni. Stop masło, oprósz mąką. Mieszając, podlej rosołem oraz mlekiem. Przypraw solą, pieprzem i muszkatem. Zagotuj, zalej cannelloni. Posyp startym serem gouda. Przykryj plasterkami mozzarelli.
Zapiekaj ok. 45 minut w temp. 200 st.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|