Ciasteczka z orzechami ziemnymi

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• cukier - 175 g
• miód - 75 g
• masło - 125 g
• śmietana - 150 g
• orzechy ziemne - 175 g
• płatki migdałowe - 175 g
• polewa czekoladowa - 150 g

Etapy przyrządzania

1
Cukier, miód, masło i śmietankę gotuj w garnku 5 min na małym ogniu, często mieszając. Zmiel grubo orzechy i dodaj razem z płatkami migdałowymi do masy. Gotuj jeszcze 5 min, cały czas mieszając. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, na papierze rozprowadź masę. Piecz 10-12 min w 200 °C. Ostudzone ciasto przełóż na stolnicę, polej polewą czekoladową. Kiedy stwardnieje, pokrój na trójkąty.

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher