|
||||||||||
Ciasteczka z orzechami ziemnymiKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki cukier - 175 g miód - 75 g masło - 125 g śmietana - 150 g orzechy ziemne - 175 g płatki migdałowe - 175 g polewa czekoladowa - 150 g Etapy przyrządzania1
Cukier, miód, masło i śmietankę gotuj w garnku 5 min na małym ogniu, często mieszając. Zmiel grubo orzechy i dodaj razem z płatkami migdałowymi do masy. Gotuj jeszcze 5 min, cały czas mieszając. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, na papierze rozprowadź masę. Piecz 10-12 min w 200 °C. Ostudzone ciasto przełóż na stolnicę, polej polewą czekoladową. Kiedy stwardnieje, pokrój na trójkąty.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|