|
||||||||||
SzarlotkaKrótki opis potrawyszarlotkaPotrzebne składniki masło - 3/4 kostka(i) cukier - 1 i 1/2 szkl. cukier waniliowy - 1 op. skórka z 1 cytryny sól - szczypta(y) jajka - 3 szt. proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) mąka - 1 i 3/4 szkl. migdały zmielone - 2 łyżka(i) jabłka - 50 dag sok z cytryny - 1 łyżka(i) konfitury morelowe - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
2
Na końcu dosypać mąkę, proszek do pieczenia i migdały, ubijać jeszcze chwilę. Formę do pieczenia natłuścić, wypełnić ciastem.
4
Każdą ćwiartkę ponacinać kilkakrotnie wzdłuż, nie rozkrawając do końca. Skropić sokiem cytrynowym, ułożyć na cieście.
5
Piec 30-40 min w temp 175 C. Konfitury podgrzać, przetrzeć przez sito, posmarować z wierzchu upieczone ciasto
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|