|
||||||||||
Kaczka w pomarańczachKrótki opis potrawykaczkaPotrzebne składniki mięso z piersi kaczej - 800 g olej - 1 łyżeczka(i) cynamon skórka z cytryny - 1 łyżeczka(i) pomarańcze - 2 szt. sól pieprz Etapy przyrządzania1
Pomarańcze obrać. Z dwóch owoców wycisnąć sok. Mięso umyć, osączyć. Natrzeć cynamonem wymieszanym ze skórką z cytryny. Odstawić na 30 min do lodówki. Dopiero później podsmażyć na ozgrzanym oleju. Osączyć. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zalać sokoem z pomarańczy. Przykryć. Piez ok 50 min w temp 200 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|