|
||||||||||
Zupa grzybowaKrótki opis potrawyzupaPotrzebne składniki suszone grzyby - 50 g bulion warzywny z kostki - 4 szkl. łazanki - 150 g śmietana - 3/4 szkl. sól pieprz Etapy przyrządzania2
Zalać 2-3 szklankami wody, chwilę gotować a potem przecedzić. Wywar grzybowy połączyć z bulionem. Znów zagotować, wlać śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
3
Makaron wrzucić do osolonego wrzątku, odcedzić. Grzyby pokroić w paski. Razem z makaronem przełożyć na talerze, zalać mocno podgrzaną zupą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|