|
||||||||||
Leczo z makaronem sojowymKrótki opis potrawyWarte spróbowaniaPotrzebne składniki makaron sojowy - 10 dag pomidor - 5 szt. zielona fasolka - 20 dag cukinia - 1 szt. czerwona papryka - 1 szt. żółta paprka - 1 szt. cebula - 2 szt. czosnek - 2 oliwa - 1 łyżka(i) papryka ostra - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Makaron zalewamy 2 szklankami gorącej wody i odstawiamy na 20 min, a następnie odcedzamy. Fasolkę czyścimy z włókien i twardych końcówek, myjemy i gotujemy na półtwardo (ok. 10 min) w posolonej wodzie i osączamy. Cebule obieramy i siekamy. Papryki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cukinię myjemy i również kroimy w kostkę. Pomidory myjemy, sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Do rondla wlewamy 1/2 szklanki wrzącej wody, dodajemy oliwę, wkładamy pokrojone warzywa oraz fasolkę szparagową, przyprawiamy solą oraz ostrą papryką i dusimy 10 min. Dodajemy pomidory oraz zmiażdżony czosnek i bazylię, i dusimy jeszcze 5 min. Uduszone warzywa wykładamy na makaron.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|