|
||||||||||
Kotlety wieprzoweKrótki opis potrawyKotlety wieprzowe z jabłkamiPotrzebne składniki kotlety wieprzowe - 4 szt. jabłka renety - 4 szt. śmietana - 1/8 l masło - 1 łyżka(i) sól pieprz - po 1 szczypta(y) Przydatne akcesoriażaroodporne naczynie, szatkownicaEtapy przyrządzania1
Kotlety (nie rozbijać) natrzeć lekko solą i posypać pieprzem.
Obrane jabłka cienko poszatkować.
Żaroodporne naczynie dobrze posmarować tłuszczem, włożyć do niego kotlety, położyć na nich poszatkowane jabłka i polać śmietaną.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 40 minut.
Jak podawać?podawać z ziemniakami lub ryżem ugotowanym na sypko Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|