|
||||||||||
Kapuściany omletKrótki opis potrawypyszny, w sam raz na obiad. Świetnie smakuje z rozgniecionymi ziemniakami z mlekiem.Potrzebne składniki ziemniaki - 10 dag masło - 1 łyżeczka(i) kiszona kapusta - 30 dag jajka - 2 szt. mąka - 1 łyżeczka(i) mleko - 3 łyżka(i) cebula - 1/2 szt. oliwa - 1 łyżeczka(i) natka pietruszki - 1 łyżeczka(i) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Kapustę kiszoną dusić około 15 minut, mieszając. W miedzy czasie ugotować ziemniaki. Dokładnie roztrzepać jajka i dodać do nich mąkę i 2 łyżki mleka. Przyprawić solą i z masy usmażyć omlet. Posiekać drobno cebulę i podsmażyć na oliwie. Odsączyć uduszona kapustę, wyłożyć na omlet i pospać natka pietruszki. Następnie złożyć omlet posypać go gorącą cebulką i przełożyć na talerz.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|