Ciasto orzechowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• orzech włoski - 25 dag
• cukier - 20 dag
• polewa czekoladowa - 1 op.
• margaryna - 15 dag
• mąka - 25 dag
• mleko - 5 łyżka(i)
• aromat migdałowy - 1 op.
• proszek do pieczenia 1/2 - 1/2 op.

Etapy przyrządzania

1
Utrzeć 20 dag posiekanych orzechów włoskich z margaryną, cukrem i szczyptą soli. Ucierając, dodawać po jednym jajku. Masę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i zapach. Wymieszać. Wyłożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy. Piec ok. 50 minut w temp. 175°C. Wyjąć, ostudzić. Gotową polewę wstawić do kąpieli wodnej, by się rozpuściła. Posmarować nią ciasto, udekorować oołówkami orzechów.

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher