|
||||||||||
Czarno-biały duetKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki mąka - 1 1/2 szkl. żółtko - 1 szt. margaryna - 1/2 kostka(i) cukier puder - 1/2 szkl. Etapy przyrządzania1
Składniki na ciasto wymieszać, zagnieść, włożyć w folii do lodówki. Rozwałkować, piec w formie wyłożonej papierem 15 minut w temp. 200°C. Mak sparzyć, osaczyć, zemleć dwa razy. Utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać aromat i bułkę tartą. Połączyć z białkami ubitymi na pianę. Wyłożyć na ciasto. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodając po łyżce ser. Delikatnie wymieszać z białkami ubitymi na pianę. Masę serową wyłożyć na makową. Ciasto piec godzinę w temp. 180°C.
Jak podawać?-- Masa makowa: 1/2 kg maku 1 szt białka 2 szt jajek 1 szklanka cukru pudru 1 fiolka aromatu waniliowego 2 łyżki bułki tartej -- Masa serowa: 1 kg sera białego -- mielony 5 szt jajek 1/2 kostki masła 1 szklanka cukru pudruUwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|