Faszerowane kapelusze zapiekane w sosie śmietanowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• pieczarki - 8 szt.
• cebula - 1 szt.
• natka pietruszki - 1/2 szt.
• olej - 1 łyżka(i)
• metka - 50 dag
• smietana kremówka - 5 łyżka(i)
• pomidor - 25 dag
• sól, pieprz - 1 szczypta(y)
• majeranek - 1 szczypta(y)
• ser gouda - 10 dag

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki oczyść, odetnij o-gonki, posiekaj je. Posiekaj cebulę i natkę. Rozgrzej olej, przysmaż cebulę i posiekane ogonki pieczarek. Dodaj metkę wyciśniętą z osłonek i smaż na silnym ogniu 5 minut. Farsz posyp natką, przypraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, wyjmij. Do tłuszczu po smażeniu dodaj śmietanę i pomidory, zagotuj. Przypraw majerankiem, solą, pieprzem. Kapelusze pieczarek ułóż w formie żaroodpornej, nadziej farszem. Posyp startym serem i polej sosem. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 175 st. i zapiekai ok. 20 min.

Uwagi

Za zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher