|
||||||||||
Faworki z indykaKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki pierś z indyka - 1 1/5 kg mleko - 1/2 szkl. przyprawa do indyka - 1 op. sól - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Umyte mięso pokroić w paski szerokości 2-3 cm i godzinę moczyć w lekko osolonym mleku. Płatki kukurydziane rozkruszyć, wymieszać z bułką tartą. Mięso osaczyć, w środku każdego paska zrobić podłużne nacięcie, przeciągnąć przez nie jeden koniec, formując faworki (można oczywiście zrezygnować z tych zabiegów i uznać pasek mięsa za faworek). Faworki dość obficie posypać przyprawą do indyka. Każdy kawałek obtoczyć w jaju, a potem w suchej panierce, usmażyć, osaczyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem diabelskim i sałatą.
Jak podawać?-- Panierka: 6 łyżek płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej 2 szt jajekUwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|