|
||||||||||
Fusilli na ostro z wokaKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki pierś z kurczaka - 40 dag mąka ziemniaczana - 1 łyżka(i) sos sojowy - 4 łyżka(i) sherry - 2 łyżka(i) cukinia - 1 szt. botwina - 25 dag pieczarki - 25 dag papryka chilli - 2 szt. cebula - 1 szt. czosnek - 1 makaron - 40 dag bulion - 100 ml Etapy przyrządzania1
Mięso pokrój w paski. Wymieszaj mąkę z 2 łyżkami sosu sojowego, sherry, 1 łyżką oleju i cukrem. Zalej mięso. Odstaw na 30 min. Oczyść cukinię, pokrój ją w paseczki. Opłucz liście botwinki, pokrój w paski. Pieczarki przekrój na połówki. Chili oczyść, miąższ posiekaj. Ugotuj makaron. Odcedź. Resztę oleju rozgrzej w woku (lub bardzo głębokiej patelni) przysmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki. Dodaj mięso. Smaż, mieszając, 1 min. Dodaj cukinię, botwinkę i chili, wlej rosół, zagotuj. Dopraw resztą sosu sojowego, solą i pieprzem. Podaj z makaronem.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|