|
||||||||||
Ciasteczka migdałoweKrótki opis potrawyMigdałowe ciasteczkaPotrzebne składniki mąka - 200 g cukier - 200 g zmielone migdały - 50 g jajka - 3 szt. Przydatne akcesoriawałek do ciasta, blachaEtapy przyrządzania1
Mąkę, cukier, jajka i migdały( migdały nie obierać z łusek przed zmieleniem) wymieszać i wyrobić jednolite ciasto.
Ciasto rozwałkować na grubość palca i wycinać ciasteczka foremkami o różnym kształcie.
Ciasteczka ułożyć na wysmarowanej masłem i posypanej mąką blasze i upiec w piekarniku.
Jak podawać?podawać do wina lub czarnej kawy Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|