Dorsz

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
120 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dorsz duszony

Potrzebne składniki

• filet z dorsza - 500 g
• ziemniaki - 500 g
• oliwa - 5 łyżka(i)
• cebula - 2 szt.
• czosnek - 3
• nać pietruszki - 1 szt.
• goździki - 2 szt.
• sól pieprz - 1 szczypta(y)

Przydatne akcesoria

rondel,

Etapy przyrządzania

1
Obrane i wypłukane ziemniaki oraz cebulę pokrajać na plastry. Filety podzielić na małe kawałeczki Dno rondla wyłożyć plastrami cebuli, lekko posypać solą i pieprzem , dodać roztarty czosnek oraz utłuczone goździki. Na cebulę nałożyć warstwę ziemniaków oraz kawałki dorsza, posypać solą, pieprzem i posiekaną nacią pietruszki. Wlać oliwę i przykrywszy naczynie piec około 90 minut w piekarniku na małym ogniu. W czasie pieczenia potrząsać od czasu do czasu naczyniem.

Jak podawać?

na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher