|
||||||||||
Roladki z kurczakaKrótki opis potrawySprawdzony przepisPotrzebne składniki pierś z kurczaka - 1/2 kg szynka - 2 plastry ser żołty - 10 dag strąk papryki czerwonej - 1 szt. przyprawa Delikat do mięs sol pieprz jajko - 1 szt. bułka tarta tłuszcz do smażenia Etapy przyrządzania1
-Mięso pokroić w plastry lub zbić lekko w folii, obsypać przyprawą do mięs.
-Układać na mięsie kawałek szynki, plasterek sera,pasek papryki lub ogorka kiszonego - zawijać w roladkę - można spiąć wykałaczką.
- Panierować jak kotlet,smażyć na patelni ze wszystkich stron.
- Ułożyć w naczyniu , jeżeli jest panierowane - to piec około 1 godziny.
Można dusić na ogniu.
- Podawać z ryżem i surowkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|