Kruche ciasto

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zawsze wychodzi

Potrzebne składniki

• mąka - 25 dag
• masło - 15 dag
• bardzo zimna woda - 1/3 szkl.
• olej - 1 łyżka(i)
• sol - ćwierć łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Dość twarde masło albo margarynę energicznie siekać nożem z mąką, aż powstanie bardzo drobna kruszonka. Następnie dodać olej, sol i , skrapiając wodą , szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na przynajmniej godzinę. takie ciasto można przechowywać w lodówce kilka dni.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher