|
||||||||||
Kruche ciastoKrótki opis potrawyZawsze wychodziPotrzebne składniki mąka - 25 dag masło - 15 dag bardzo zimna woda - 1/3 szkl. olej - 1 łyżka(i) sol - ćwierć łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Dość twarde masło albo margarynę energicznie siekać nożem z mąką, aż powstanie bardzo drobna kruszonka. Następnie dodać olej, sol i , skrapiając wodą , szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na przynajmniej godzinę. takie ciasto można przechowywać w lodówce kilka dni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|