Zupa pomidorowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Przepyszna

Potrzebne składniki

• pomidory - 1kg lub puszka pomidorów ok 800 g
• cebula - 1 szt.
• woda - 1 l
• kostka rosołowa - 2 szt.
• liść laurowy - 2 szt.
• czosnek - 1
• bazylia świeża
• rozmaryn
• oliwa z oliwek
• śmietana 18% - 1 szkl.

Etapy przyrządzania

1
Rozdrobnione pomidorki podgotować z przyprawami, posiekaną cebulką i czosnkiem, aż zmiękną (~15min). Wyjąć listek laurowy. Dodać oliwę, śmietanę i zmiksować blenderem. Dolać wodę i zagotować, doprawić do smaku. Podaję z makaronem ugotowanym al'dente i listkiem bazylii. Smacznego :)
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher