|
||||||||||
PagacsaKrótki opis potrawykuchnia węgierskaPotrzebne składniki mąka - 50 dag słonina - 25 dag masło - 1/2 kostka(i) białe wino - 150 ml drożdże - 4 dag mleko - 200 ml sól pieprz białko Etapy przyrządzania1
Słoninę zesmażyć, skwarki zemleć. Zagnieść ciasto ze skwarkami, rozwałkować na 2 cm płat. Brzegi zawinąć do środka, odłożyć na godzinę w chłodne miejsce, ponownie rozwałkwać i zawinąć brzegi do środka. Wyciąć krązki, naciąć, posmarować białkiem, upiec
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|