|
||||||||||
Żurek babciKrótki opis potrawypodawać z ziemniakami i chlebem.Potrzebne składniki zakwaszony żur - 1/4 l pieczarki - 15 dag marchew - 1 szt. pietruszka boczek wędzony - 50 dag szynka - 10 dag kiełbasa - 10 dag schab pieczony - 10 dag jaja - 3 szt. śmietana - 0,5 szkl. pieprz - szczypta(y) sól - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
W półtora litra wody ugotować boczek, wyjąć, a do wywaru włożyć starte na tarce warzywa i pokrojone pieczarki. Gdy warzywa będę miękkie wlać żur i śmietanę, zagotować, doprawić sola i pieprzem. na kilka minut przed podaniem włożyć pokrojony w paski boczek, schab, szynkę i kiełbasę. Dodać ugotowane na twardo jajka pokrojone w ćwiartki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|