|
||||||||||
Papryka nadziewanaKrótki opis potrawypaprykaPotrzebne składniki papryka - 6 szt. mięso mielone - 40 dag ryż - 10 dag mąka - 5 dag smalec - 5 dag sól pieprz cukier cebula śmietanka - 1/2 szkl. puszka przecieru pomidorowego wymieszanego z sokiem pomidorowym Etapy przyrządzania3
Wymieszać ryż z mięsem, przyprawić solą i pieprzem
5
Napełnić papryki farszem. Włożyć do garnka, zalać wodą, posolić, gotować pod przykryciem, aż zmiękną
6
Z mąki i smalcu przygotować zasmażkę, wlać przecier pomidorowy, gotować 20 min, przyprawić. Włożyć papryki, polać śmietaną
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|