|
||||||||||
Sos BeszamelowyKrótki opis potrawyŁatwy i stanowi podstawę do zrobienia innych sosow, np.: koperkowego czy pomidorowego.Potrzebne składniki masło - 1 łyżka(i) mąka - 1,5 łyżka(i) mleko - 1,5 szkl. cytryna - 1/2 szt. sol gałka muszkatałowa jeśli na ostro ma być Etapy przyrządzania1
- Białą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić chłodnym mlekiem, zagotować , dodać sok z cytryny i przyprawy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|