|
||||||||||
Rolada na wiosnęKrótki opis potrawyRolada wiosennaPotrzebne składniki jajka - 6 szt mleko - 1 szklanka mąka - 2 szklanki olej - 1 łyżka sól i pieprz do smaku szczypiorek,koperek po pęczku śmietana - 2-3 łyżki margaryna i bułka tarta po 1 łyżce Etapy przyrządzania1
1. Smażymy naleśniki. Ciasto naleśnikowe: 2 szkl.mąki + 1 szkl. mleka + 1 jajko + odrobina soli + 1 łyżka oleju 2. Robimy farsz wiosenny: 5 jajek gotujemy na twardo. Gdy ostygną obieramy je i siekamy dodając margarynę, a następnie pokrojony szczypiorek i koperek. Wszystko mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem. 3. Cztery smażone naleśniki układamy tak, aby utworzyć kwadrat. Nakładamy farsz, rozsmarowujemy i zwijamy w rulon. Wszystkie utworzone rulony układamy na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Na wierzch rolad kładziemy kilka wiórków masła i zapiekamy w gorącym piekarniku. 4. Upieczoną podajemy ukośnie pokrojone ze szpinakiem, sałatą, fasolką szparagową lub sosem majonezowym.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|