Rzodkiewkowa zupa na wiosnę

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Rzodkiewkowa zupa na wiosnę

Potrzebne składniki

• 2 pęczki rzodkiewek z listkami 2 szalotki 4 ziemniaki 2 łyżki masła
• 1 litr bulionu 200 ml gęstej śmietany
• 1 cytryna 1 żółtko sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Etapy przyrządzania

1
Rzodkiewki umyć, osuszyć, 1/3 pokroić w słupki i krótko zblanszować w osolonej wodzie, a pozostałe drobno pokroić z listkami. Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce, szalotkę pokroić i zeszklić na maśle i dusić razem kilka minut. Dodać rzodkiewkę z listkami, zalać gorącym bulionem i gotować około pół godziny na wolnym ogniu. Dodać przyprawy i wyciśnięty sok z cytryny, całość zmiksować i odstawić. Rozmieszanym ze śmietaną żółtkiem zaciągnąć zupę, na koniec posypać pokrojoną w słupki rzodkiewką.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher