Sałatka wiosenna z pstrągiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sałatka wiosenna z pstrągiem

Potrzebne składniki

• 200 g filety z pstrąga - 2 łyżki soku z cytryny
• sól, pieprz - 1 marchew - 100 g groszku cukrowego
• 2 łyżki oliwy z oliwek - 4 łyżki bulionu warzywnego
• 1 cebula - 100 g sałaty - Vinegrete cytrynowy
• 0,25 pęczka posiekanej natki od pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Filety z pstrąga skrapiamy sokiem z cytryny solimy, pieprzymy. Marchewkę szatkujemy w wąskie paseczki a groszek cukrowy myjemy. 1 łyżkę oleju z oliwek rozgrzewamy na patelni wrzucamy na niego marchew i groszek i lekko podduszamy, dodajemy bulion warzywny i dusimy 4 minuty solimy i pieprzymy. Cebulę obieramy drobno szatkujemy. 1 łyżkę oleju rozgrzewamy na patelni wrzucamy na to cebule i filety z pstrąga i smażymy 4 minuty z każdej strony, jeśli potrzeba dosmażamy cebule na złoty kolor. Sałatę rozdrabniamy i mieszamy z vinegrette. Wykładamy na sałatę, warzywa i filety z pstrąga, posypujemy natka od pietruszki. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher