|
||||||||||
Sałatka wiosenna z pstrągiemKrótki opis potrawySałatka wiosenna z pstrągiemPotrzebne składniki 200 g filety z pstrąga - 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz - 1 marchew - 100 g groszku cukrowego 2 łyżki oliwy z oliwek - 4 łyżki bulionu warzywnego 1 cebula - 100 g sałaty - Vinegrete cytrynowy 0,25 pęczka posiekanej natki od pietruszki Etapy przyrządzania1
Filety z pstrąga skrapiamy sokiem z cytryny solimy, pieprzymy. Marchewkę szatkujemy w wąskie paseczki a groszek cukrowy myjemy. 1 łyżkę oleju z oliwek rozgrzewamy na patelni wrzucamy na niego marchew i groszek i lekko podduszamy, dodajemy bulion warzywny i dusimy 4 minuty solimy i pieprzymy. Cebulę obieramy drobno szatkujemy. 1 łyżkę oleju rozgrzewamy na patelni wrzucamy na to cebule i filety z pstrąga i smażymy 4 minuty z każdej strony, jeśli potrzeba dosmażamy cebule na złoty kolor. Sałatę rozdrabniamy i mieszamy z vinegrette. Wykładamy na sałatę, warzywa i filety z pstrąga, posypujemy natka od pietruszki.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|