Sałatka z młodych warzyw

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sałatka z młodych warzyw

Potrzebne składniki

• po 20 dag marchewki i ziemniaków * nieduży seler * szklanka wyłuskanego zielonego groszku
• pół kalafiora średniej wielkości * 2 cebule
• 2 ząbki czosnku * 2 jabłka (kwaśne) * 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
• 1,5 szklanki jogurtu * łyżka musztardy * cukier, sól

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki, marchew i seler obrać, opłukać, ugotować i dowolnie pokroić. W osobnych naczyniach ugotować groszek i podzielony na różyczki kalafior (wszystkie warzywa wkładać do osolonego wrzątku). Warzywa powinny być miękkie, ale jędrne. Obrane surowe cebule i jabłka pokroić w drobną kostkę, połączyć z jogurtem i doprawić do smaku musztardą, cukrem, solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć, polać sosem, wymieszać i posypać natką. Sałatkę podawać do jaj na twardo i wędlin.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher