|
||||||||||
Sałatka ze szparagów wiosennaKrótki opis potrawySałatka ze szparagów wiosennaPotrzebne składniki 500 g szparagów * 100 g zielonego groszku (świeżego lub z puszki) * 2 ugotowane na twardo jajka 1 łyżka świeżej rzeżuchy * 2 łyżki majonezu 150 ml jogurtu lub śmietany * 1 pęczek szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki * 1 łyżka soku z cytryny, cukier, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Szparagi myjemy, obieramy i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie. Po odcedzeniu kroimy szparagi na kilkucentymetrowe kawałki. Groszek odcedzamy z zalewy, a świeży podgotowujemy ok. 5 minut i również osączamy. Szparagi łączymy z groszkiem, przekładamy do salaterki. Przygotowujemy sos. Mieszamy majonez, jogurt lub śmietanę z przyprawami, sokiem z cytryny oraz posiekanym szczypiorkiem i pietruszką. Sałatkę polewamy sosem i posypujemy rzeżuchą, dekorujemy ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|