|
||||||||||
Omlet z kajzerekKrótki opis potrawyOmlet z kajzerekPotrzebne składniki 2 czerstwe kajzerki (bułeczki pszenne) ● 20 dag pieczarek ● cebula 6 jajek ● łyżka posiekanej natki ● 2 łyżki masła ● sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Kajzerki pokroić w małą kostkę. Pieczarki obrać, oczyścić, pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać, drobno posiekać. ■ Masło stopić na patelni, zrumienić kajzerki. Dodać pieczarki oraz cebulę, przesmażyć. ■ Jajka lekko ubić ze szczyptą soli i pieprzu, wlać na patelnię, smażyć 5 minut, nie mieszając, aż omlet się zetnie. Posypać natką. Podawać np. z ogórkami kiszonymi
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|