|
||||||||||
CHRUPIĄCA MIELONKA Z WARZYWAMIKrótki opis potrawyPożywna i niedroga potrawa dla braci studenckiejPotrzebne składniki mielonki wieprzowej lub mortadeli - 0,5 kg mrożonej mieszanki groszek z marchewka - 1 op. jajko - 1 szt. bułka tarta - 7 łyżka(i) mąka - 1 łyżka(i) bulion - 1/2 szkl. koperek - kilka gałązek olej - 3 łyżka(i) sól, pieprz - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Jedzonko robi się bardzo łatwo. Mielonkę kroimy w plastry, tak ok 1 cm Obtaczamy w rozmąconym jajku a potem w bułce tartej. Rozgrzewamy na patelni olej i obsmażamy mielonkę z obu stron na złoto. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy mrożonkę, dusimy ok. 10-15 min podlewając bulionem. Na koniec przyprawić warzywa do smaku. Możemy zrobić też sos warzywny wlewając cały bulion od razu i zagęszczając mąką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|