Jabłka w kruchym cieście.

Aktualna ocena: 0
dodany przez: misska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smaczne i zdrowe.

Potrzebne składniki

• mąka - 2 szkl.
• cukier puder - 1/2 szkl.
• masło (ew. margaryna) - 15 dag
• jajko - 1 szt.
• żółtko - 1 szt.
• cukier waniliowy - 1 op.
• śmietana - 1 łyżka(i)
• jabłka - 3 szt.
• dżem - 1 op.

Etapy przyrządzania

1
Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 1/2 godziny.
2
Jabłka przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne.
3
Ciasto rozwałkowywać, pokroić na kwadraty, na każdym kłaść połówkę jabłka, w środek włożyć dżem. Zagiąć rogi ciasta tak, aby dżem był widoczny.
4
Piec w gorącym piekarniku.
5
Na koniec posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO :D
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: misska
misska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (13)
Skype 4542122
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher