Krokiety Ziemiaczane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Bea
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Krokiety ziemiaczane z kielbasa i cebula

Potrzebne składniki

• ziemiaki - 7 szt.
• jajka - 1 szt.
• cebula - 1 szt.
• kielbasa np grilowa - 1 szt.
• maka - 250-350 g
• sol
• pieprz

Przydatne akcesoria

patelnia, garnek

Etapy przyrządzania

1
Ugotowane ziemiaki rozgniesc na jednolita mase, Na rozgrzanej patelni usmazyc pokrojona w drobra kosteczke kielbase i cebule, Przesmazona wraz z cebula kielbase dodac do masy ziemiaczanej i dokladnie wymieszac, Nastepnie dodac jajko - wymieszac, Na koniec dodac make a nastepnie znowu zamieszac, (jesli ciasto bedzie zbyt rzadkie mozna dodac jeszcze troche maki), Jesli ciasto jest juz gotowe formujemy okragle placki (wielkosci plackow ziemiaczanych), obtaczamy je w bulce tartej i smazymy na dobrze rozgrzanej patelni do zrumienienia sie krokietow.

Jak podawać?

Najlepiej podawac z pomidorowym sosem i surowka z kiszonej kapusy

Uwagi

przed formowanien kazdego krokieta zmoczyc rece woda, inaczej ciasto przyklei sie do rak :) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Bea
Bea
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (2)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher