|
||||||||||
leczo tanieKrótki opis potrawyleczoPotrzebne składniki cebula około 2 kg • po jednej papryce zielonej czerwonej i zółtej resztki wędliny • papryka do smaku • koncentrat pomidorowy • oliwa lub smalec Etapy przyrządzania1
1. Obraną cebule pokroić w pól plasterki i wrzucić do głębokiego rondla w którym wcześniej rozgrzaliśmy tłuszcz smażyć przez chwile często mieszając do momentu gdy cebula sie zeszkli. 2. Teraz podlać cebule wodą i dodać pokrojone w paski papryki oraz doprawić do smaku Kucharkiem i dusić pod przykryciem do miękkości. 3. Wędlinę pokroić w kostkę i gdy cebula będzie miękka dodać do rondla i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia około 10 minut. 4. Gdy wszystko będzie miękkie doprawiamy koncentratem pomidorowym oraz sproszkowaną papryką.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|