|
||||||||||
Indyk w skorupce parmezanowejKrótki opis potrawybardzo pyszny potrawa :)Potrzebne składniki Sznycle z indyka - 4 Fasolka szparagowa - 80 dag Wędzony boczek - 10 dag Pomidory - 2 szt. Żółtka - 2 szt. Tarty parmezan - 8 łyżka(i) Mąka - 4 łyżka(i) Olej - 4 łyżka(i) Sól, Pieprz Etapy przyrządzania1
Fasolkę oczyścić i opłukać. Gotować 15 minut w osolonej wodzie. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Usunąć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Sznycle opłukać, osuszyć, lekko pobić tłuczkiem. Posolić i posypać pieprzem, obtoczyć w mące, rozmąconych żółtkach i parmezanie. Na patelni rozgrzać olej, włożyć sznycle i smażyć na dużym ogniu po minucie z każdej strony. Następnie zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze 12 minut. Zdjąć z patelni i zabezpieczyć przed wystygnięciem. Na tym samym tłuszczu podsmażyć wcześniej pokrojony w kostkę boczek, a następnie wymieszać z odsączoną fasolką i pomidorami. Sznycle z indyka ułożyć na półmisku, obłożyć fasolką szparagową wymieszaną z pomidorami oraz boczkiem i udekorować plasterkami cytryny oraz natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|