|
||||||||||
Ziemniaki z warzywamiKrótki opis potrawyZapiekane ziemniaki.Potrzebne składniki ziemniaki - 1 kg czerwona papryka - 1 szt. pomidor - 2 szt. cebula dymka - 3 szt. czosnek - 4 szt. natka pitruszki sól pieprz pieczeń z kurczaka - 20 dag olej - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
1. Ziemniaki obrać, zalać osolonym wrzątkiem, gotować 15 minut, zestawić, pokroić w plastry, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym.
2. Posiekać cebulę i ząbki czosnku, zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w słomkę paprykę, pomidory i pokrojoną pieczeń, chwilę poddusić.
3. Wyłożyć na ziemniaki, skropić pozostałym olejem, wstawić do piekarnika na 30 minut, żeby ziemniaki się zrumieniły, podawać z surówkami (np. z kiszonej kapusty).
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|