|
||||||||||
Zapiekana bułkaKrótki opis potrawyKanapka na ciepło.Potrzebne składniki bułka (najlepiej długa, tzw. paluch) - 1 szt. żółty ser - 2 dość grube plastry pomidor - 1 szt. liść umytej i osuszonej sałaty - 1 szt. masło - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
1. Bułkę przekroić na pół, cienko posmarować masłem, położyć plasterek żółtego sera.
2. Pomidora umyć, zanurzyć na minutę we wrzątku, potem na moment w zimnej wodzie, zdjąć skórkę, pokroić na plastry, ułożyć je na serze, przykryć liściem sałaty.
3. Na wierchu położyć pozostałą bułkę, a na niej drugi plaster żółtego sera, włożyć do ciepłego piekarnika, wyjąć, kiedy ser się rozpuści.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|