|
||||||||||
Wiosenna sałatkaKrótki opis potrawyPyszna sałatka.Potrzebne składniki kalafior - 1 szt. rzodkiewki - 1 pęczek nać selera sól sok z cytryny oliwa z oliwek - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
1. Kalafiora oczyścić, dokładnie umyć, osączyć, wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek (żeby był po ugotowaniu chrupiący), wyjąć, odcedzić, a kiedy ostygnie, podzielić na różyczki.
2. Rzodkiewki umyć, pokroić w krążki.
3. Umytą nać selera osączyć, podzielić na listki, część posiekać.
4. Wymieszać różyczki kalafiora z plasterkami rzodkiewek i pokrojoną nacią selera, posolić, skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|