|
||||||||||
sos porowyKrótki opis potrawyprzepyszny sos do placków ziemniaczanych bądź do makaronów lub kaszy gryczanej ;)Potrzebne składniki por - 2 szt. śmietana 18% - 400 ml natka pietruszki - 1 sól, pieprz - 2 szczypta(y) kostka rosołowa - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Pory kroimy wzdłuż na pół, a potem w półkola. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy.
Gdy por straci większość objętości i się zeszkli dodajemy całą śmietanę i mieszamy. Gdy sos jest zbyt gęsty dodajemy przegotowanej wody do rozrzedzenia. Dodajemy kostkę rosołową i przyprawy.
Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i podajemy ;)
Smacznego ;)
Jak podawać?zaraz po przyrządzeniuUwagido sosu również przy końcu gotowania można dodać garść startego żółtego sera wtedy uzyskamy jeszcze lepszy smak ;) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
sosik super, tylko poco dodawać glutaminian sodu w kostce? lepszy jest bez kostki! Pozdrawiam.
autor: Anonim dodany dnia 2012-01-28 19:33:27