|
||||||||||
PitaKrótki opis potrawyprzepyszna przekąska dla smakoszy greckiej kuchniPotrzebne składniki ciasto francuskie - 1 op. por - 2 szt. biały ser (tłusty) - 2 kostka(i) przyprawy - 1 szczypta(y) jajka - 2 szt. Przydatne akcesoriaduża blacha do ciastaEtapy przyrządzania1
Farsz:
Kroimy pory na kawałeczki, solimy i ugniatamy, żeby zmiękła. Mieszamy z białym serem i jajkami. Doprawiamy przyprawami do smaku.
Na spód blachy wykładamy ciasto. Na nie wykładamy cały farsz i na wierzch przykrywamy drugą warstwę ciasta. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Całość wkładamy do piekarnika na ok.20-30minut do czasu póki wierzch ładnie się nie przyrumieni.
Smacznego ;)
Jak podawać?najsmaczniejsza jest na zimno ;)Uwagispód można przed wyłożeniem farszu przez chwilę podpiec w piekarniku Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|