Pieczony filet z kurczaka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Z drobiem
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Filet z kurczaka z piekarnika.

Potrzebne składniki

• filet z kurczaka (około 25 dag) - 1 szt.
• suszone zioła: tymianek lub cząber albo przyprawa do kurczaka
• czosnek - 1
• olej - 1 łyżka(i)
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
1. Mięso umyć, osuszyć, przekroić na 2 porcje, lekko rozbić ręką. 2. Ząbek czosnku posiekać, rozetrzeć z solą, pieprzem i olejem, natrzeć mięso. 3. Zawinąć w aluminiową folię, włożyć do nagrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika na pół godziny. 4. Podawać z pieczonymi ziemniakami i warzywami.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher