|
||||||||||
Kurczak z winogronamiKrótki opis potrawyLekkie danie na obiad. Kurczakw winogronach..Potrzebne składniki pierś z indyka (kurczaka) - 60 dag jasne winogrona - 1 kiść ciemne winogrona - 1 kiść melon - 1/2 szt. masło - 1 łyżka(i) olej - 2 łyżka(i) sherry - 1 kieliszek koperek sól grubo mielony czarny pieprz Etapy przyrządzania1
1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 4 porcje, lekko rozbić dłonią, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć w głębokim naczyniu, skropić sherry, odstawić do lodówki na 1-2 godziny.
2. Rozgrzać olej, mięso usmażyć z obu stron, zdjąć, trzymać w cieple.
3. Na maśle podsmażyć winogrona, wlać marynatę, chwilę poddusić, wyłożyć na mięso.
4. Melon pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie, posypać koperkiem, od razu podawać.
Wasze komentarze (1)Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|
Baaardzo dobre! Trochę zmodyfikowałam, tzn. kurczaka pokroiłam na mniejsze kawałki, dodałam trochę więcej sherry, jakieś pół szklanki (i w sumie był to dobry pomysł;)) Zamiast melona- dynia ze słoika. Polecam:)
autor: Malina dodany dnia 2008-06-26 20:59:04