|
||||||||||
Wykwintna przekąska z melonaKrótki opis potrawyNadziewane melony.Potrzebne składniki melon - 2 średnie szt. ryż lub kasza pęczak - 15 dag sól suszone pomidory - 2 łyżka(i) seler naciowy - 2 łodygi natka pietruszki mieszanka ziołowa sok z cytryny olej lub oliwa z oliwek - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
1. Ryż lub kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie, odcedzić.
2. Dodać pokrojone pomidory i seler.
3. Rozgrzać olej, włożyć ryż (kaszę) z warzywami, podsmażyć, odstawić, przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i ziołami.
4. Melony przekroić na pół, wyjąć gniazda nasienne, w ich miejsce włożyć przygotowane nadzienie.
5. Podgrzewać przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni C.
6. Posypać natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|